Oude Kerk banner

Wie zijn wij?Oude Kerk 5 22

♫ Dit is het Koor          

Het koor The Sprinter Singers is een gemengd koor met ca. 45 leden. Onder leiding van dirigent Ies Roos en muzikale begeleiding van Emile Chappin hebben wij een mooi repertoire opgebouwd. We zingen voornamelijk Engelstalige gospels en de laatste jaren hebben wij er ook enkele nummers uit de popmuziek aan  toegevoegd.  Het belangrijkste vinden wij dat wij een boodschap overbrengen gebaseerd op het vertrouwen in God.

Elke woensdagavond hebben wij koorrepetitie in het CKC. Enerzijds is dit een moment van ontspanning, fijn zingen met elkaar. Anderzijds wordt ook gestudeerd op het uit het hoofd leren van tekst en muziek. Tijdens optredens zingen we altijd zonder bladmuziek. Voor ons is het belangrijk om tijdens een optreden in contact te zijn met de dirigent en het publiek.

Ons kenmerk is enthousiasme, inzet, omzien naar elkaar, met plezier in het zingen voorop. We laten van ons horen in kerkdiensten en concerten. In elk geval organiseren we elk jaar meerdere kerstconcerten.

In 1978 startten we met onze eerste dirigent Nan van Groeningen. Vervolgens zijn Hans de Wit en Hans Buis dirigent geweest van The Sprinter Singers.

Begin februari 2012 heeft het koor als dirigent Ies Roos aangesteld, zie 'Dit is onze dirigent' en daarnaast hebben wij een pianist voor de begeleiding, Emile Chappin, zie bij 'Dit is onze pianist'.

Iedereen vanaf 20 tot 60 jaar kan lid worden van het koor The Sprinter Singers.

Heb je vragen of wil je met het koor meezingen mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

streepTSS 

Ies wit

♫ Dit is onze dirigent

Ies Roos, is al van jongs af aan bezig met muziek. Naast drummen, is hij zich gaan ontwikkelen als pianist en zanger. Hij is als muzikant/zangleider betrokken bij de begeleidingsband van de baptistengemeente Zoetermeer. Daarnaast is hij van 1997 tot 2019 dirigent geweest bij gospelkoor Chara. Naast vele jaren praktijkervaring heeft hij privé lessen gevolgd en zich ontwikkeld als koordirigent.
Vanaf 2012 is hij dirigent van The Sprinter Singers in Zoetermeer. Als dirigent staat hij voor kwaliteit en een goede sfeer op de repetities. Ies is in het dagelijks leven werkzaam als accountmanager bij een detacheringsbureau.
  

streepTSS 

Emile wit

♫ Dit is onze pianist

Als pianist begeleidt Émile Chappin diverse koren en solisten, maar ook is hij een fervent improvisator. Daarnaast is hij componist en muzikaal leider van Stichting theaterorkest.nl. Sinds 1999 geeft hij hier leiding aan en met dit orkest zorgt hij voor de muzikale invulling van tientallen amateurtheater-producties, in samenwerking met diverse theatermakers in Zoetermeer en omgeving.

Émile is in het dagelijkse leven werkzaam als universitair docent op het gebied van simulatie van energiesystemen aan de Technische Universiteit Delft en gastonderzoeker aan het Wuppertal Instituut.

Kijk hier voor de website van Émile.