Wie zijn wij?

 

♫ Dit is het Koor          

Het kooNicolaasplein 1r The Sprinter Singers is een gemengd koor met iets meer dan 40 leden. Wij bestaan sinds 21 september 1978 en zingen vier- en soms zelfs zesstemmig. We zingen voornamelijk Engelstalige gospels. Wat bijzonder is aan ons? Dat we tijdens optredens altijd zonder bladmuziek zingen en dus ook meer bewegingsvrijheid hebben. Onze doelstelling is het uitdragen van Gods woord door middel van zang en muziek.

En ons kenmerk is enthousiasme en inzet, met plezier in het zingen voorop. We laten van ons horen in kerkdiensten en concerten. In elk geval organiseren we elk jaar meerdere kerstconcerten.

In 1978 startten we met onze eerste dirigent Nan van Groeningen. Binnen een paar maanden waren er ruim 80 leden. In juni 1988 werd de toen 28-jarige Hans de Wit uit Rotterdam dirigent van The Sprinter Singers en het Jeugdkoor The Green Voices (dit koor is op 1 juni 2014 opgeheven). In de zomer van 1996 startte dirigent Hans Buis en tot 1 juli 2011 heeft hij voor de beide koren gestaan.    

Begin februari 2012 heeft het koor als dirigent Ies Roos aangesteld, zie 'Dit is onze dirigent' en daarnaast hebben wij een pianist voor de begeleiding, zie bij 'Dit is onze pianist'.

Iedereen vanaf 16 jaar kan lid worden van de vereniging. De repetities vinden plaats op woensdagavond, vanaf 20.00 tot 22.00 uur in de theaterzaal van het gebouw van het CKC aan de Leidsewallen 80 te Zoetermeer. De contributie bedraagt voor een heel jaar € 216,-, dat is € 18,- per maand.
Daarnaast is er ook de mogelijkheid om voor een bepaald project in te schrijven, dus geen lidmaatschap, maar projectlid alleen voor dat project.

Heb je nog vragen of opmerkingen, mail of bel ons dan. Wil je ons leren kennen, kom dan op woensdagavond naar onze repetitie.
Voor informatie kun je terecht bij het secretariaat:
telefoon: 06 24576611 stuur een e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

streepTSS 

Ies wit

♫ Dit is onze dirigent

Ies Roos, is al van jongs af aan bezig met muziek. Naast drummen, is hij zich gaan ontwikkelen als pianist en zanger. Hij is als muzikant/zangleider betrokken bij de begeleidingsband van de baptistengemeente Zoetermeer. Daarnaast is hij van 1997 tot 2019 dirigent geweest bij gospelkoor Chara. Naast vele jaren praktijkervaring heeft hij privé lessen gevolgd en zich ontwikkeld als koordirigent.
Vanaf 2012 is hij dirigent van The Sprinter Singers in Zoetermeer. Als dirigent staat hij voor kwaliteit en een goede sfeer op de repetities. Ies is in het dagelijks leven werkzaam als accountmanager bij een detacheringsbureau.
  

streepTSS 

Emile wit

♫ Dit is onze pianist

Als pianist begeleidt Émile Chappin diverse koren en solisten, maar ook is hij een fervent improvisator. Daarnaast is hij componist en muzikaal leider van Stichting theaterorkest.nl. Sinds 1999 geeft hij hier leiding aan en met dit orkest zorgt hij voor de muzikale invulling van tientallen amateurtheater-producties, in samenwerking met diverse theatermakers in Zoetermeer en omgeving.

Émile is in het dagelijkse leven werkzaam als universitair docent op het gebied van simulatie van energiesystemen aan de Technische Universiteit Delft en gastonderzoeker aan het Wuppertal Instituut.

Kijk hier voor de website van Émile.  

 

 streepTSS agenda